I Løkkanringen danses både sittedans og seniordans!

Løkkanringen

holder til i Trondhjems Hospital, og startet som en seniordansgruppe i 2002, med ildsjelene Marie Glasø og Anna Hermstad som instruktører.

I 2008 begynte de også med sittedans, fordi instruktørene ikke ville slippe danserne, og tilbød dem i tillegg noe mindre belastende. Så i tiden etter 2008 danses altså både sittedans og seniordans ukentlig, med Anna Hermstad og Margaret Wik som instruktører.

 

Dansegruppas motto:

«Alle som har lyst skal være med, vi viser omtanke for hverandre, og både sittedansen og seniordansen skal være inkluderende».  Aud Danielsen, som har danset seniordans lenge, sier at mottoet er etterlevd: Hun føler seg alltid velkommen i en god atmosfære.

Undertegnede var på besøk en vanlig dansedag, og opplevde følgende:

Først ½ times sittedans:

Anna, med sine myke bevegelser inspirerte oss til å følge med på «Roselil og hendes moder», «Snevalsen», og mange andre. Alle deltok og sittedansen gikk så det susa.

Deretter ½ times seniordans:

Repertoaret med fine danser var valgt ut fra dansernes ferdigheter mht.  tempo og vendinger. Flere av danserne hadde lang danseerfaring og kunne dansestegene sine prikkfritt.

En god kaffepause med sunn lunsj og frukt:

Noen med skjulte talenter foretok opplesninger av gode og tankevekkende vers og epistler, og den gode samtalen spredte seg. Det ble også fortalt lattervekkende historier som fikk opp stemningen. Dette med «den gode samtalen» er noe de har praktisert siden 2002.

Til slutt ½ times seniordans:

Fortsatt var det danseglede, med mange blide ansikter og godt humør.

Trondhjems Hospital

er den eldste helse- og sosialinstitusjonen i Norge og Norden – som fortsatt er i drift. Hospitalet ligger der det ble etablert i året 1277, på Vollene utenfor middelalderbyen, i området som senere ble kalt Hospitalsløkkan. Som en del av byens eldreomsorg har Trondhjems Hospital et omfattende helse- og omsorgstilbud basert på erfaring og kompetanse.

Løkkan Frivilligsentral

er tilknyttet Trondhjems Hospital, og organiserer trivselstiltak, bl.a. seniordans. I samarbeid med ansatte på sentralen ordner 3 frivillige med tilrettelegging for danserne, innkjøp, servering, trivsel og rydding. Løkkanringen ble startet i et samarbeid mellom instruktørene, pensjonistforeningen og Frivilligsentralen.

Opptreden

Undertegnede var også på besøk på «Hospitalsdagene» for å se Løkkanringen opptre. Det var et flott syn: Danserne kom parvis marsjerende inn, med en vekter og en trekkspiller i spissen. De dannet ring og danset første dansen. Så lettet de på hattene, hilste på publikum, la fra seg hattene og fortsatte å danse. Sortien foregikk på samme måte. Dette var så elegant gjort at publikum viste stor begeistring.

Trondhjems Hospital og Løkkan Frivilligsentral ber alltid Løkkanringen om å opptre (være en del av underholdningen) på Hospitalsdagene, på juleavslutningene og ved flere andre anledninger.

Anna Hermstad har ført dagbok (protokoll) siden 2002. Den inneholder ukentlige referater, oversikt over danserepertoaret til enhver tid, begivenheter, oppvisninger, utflukter, turer (de har vært på Landsstevnet på Lillehammer flere ganger), og foto av danserne siden 2002.

Til sammen er dette et verdifullt historisk dokument.

Foto: Hilde Skaret

Tekst:Sanna Hjertø

Besøk til denne nettsiden (se på statistikk)