Vi var 20 seniordansere fra Karmøy – Rogaland -nord som reiste til Silkeborg Høyskole på kurset «Løvsprett og sommer dans» fra 09-15 juni.

Sammen med vel 40 dansere fra Danmark opplevde vi noen uforglemmelige dager. Det var helt fantastisk og den dommen er helt enstemmig.

Vi bodde på internatet på skolen og fikk servert deilig mat laget på skolens kjøkken.

Vi var opptatt hele dagen fra morgentrim til aftensang. Innholdet vekslet med foredrag, kulturelle innslag, dans og utflukter. Vi var på aftenseilas på Gudeåen, vi besøkte en klosterhage og et museum i Århus og vi var på Himmelbjerget.

Hele oppholdet ble bundet sammen av dyktige kursledere Maren og Leif. De sørget for transport, de hadde med nistemat og de underholdt og fikk dratt oss andre med. Det var mange morsomme innslag så latteren satt løst.

Dansen ble dyktig ledet av Astrid og Lis. Vi danset kjente danser, men ble også utfordret med ukjente danser, til og med noen fra 2013.

Nå er vi vel hjemme igjen har fått påfyll og har masse gode minner. Et slikt opphold kan jeg faktisk anbefale til alle seniordansere. Det kan virke travelt, men en kan velge hva en vil delta i. Vi opplevde at de fleste gikk på alt for vi ville ikke gå glipp av noe. Vi strevde av og til med å forstå dansken, det kom seg etterhvert og de ble flinkere til å snakke litt saktere.

Tror nok ikke at dette blir siste gang jeg reiser til en dansk højskole på sommerkurs.

Martha Falnæs

 

Besøk til denne nettsiden (se på statistikk)